Finlandiya Vizesi

Kuzey Avrupa ülkeleri arasında yer alan Finlandiya Cumhuriyeti İskandinav yarımadasında bulunmaktadır Rusya, İsveç ve Norveç ile komşu olan Finlandiya’ya düzenlenen seyahatler için birçok ülkenin vatandaşı vize almak mecburiyetindedir.

Finlandiya’nın vize istediği ülkeler içerisinde yer alan Türkiye’den de bu ülkeye seyahat edecek olan kişilerin vize alması gerekmektedir.

Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Finlandiya seyahati için mutlaka Finlandiya vizesi alması gerekmektedir. Ancak yeşil, siyah ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla Finlandiya vizesinden muaf tutulmaktadır.

Bunun yanı sıra schengen ülkeleri içerisinde yer alan Finlandiya seyahati için Finlandiya Schengen vizesiz sahibi Türk vatandaşları da yeniden vize başvurusunda bulunmak mecburiyetinde değildirler.

Zambaklar ülkesi olarak da bilinen bu ülke az nüfusa sahip olsa da genellikle yüksek yaşam standartları nedeniyle birçok Türk vatandaşının ülkeye eğitim veya doğrudan yerleşme gibi sebeplere bağlı olarak seyahat düzenlemeleri çok sık karşılaşılan durumlar içerisinde yer almaktadır.

Finlandiya Cumhuriyeti Vize Türleri Nelerdir?

Vize uygulaması yapan ülkeler içerisinde yer alan Finlandiya ülkesine gelecek ziyaretçilerden vize talebinde bulunmaktadır. Seyahatin amacına göre farklı türlere ayrılan bu vizeler aynı zamanda farklı başvuru koşullarına da sahiptirler.

Finlandiya Cumhuriyeti vize türleri şöyle sıralanabilir;

  • Aile Birleşimi Finlandiya Vizesi

  • Turistik Finlandiya Vizesi

  • Ticari/İş Finlandiya Vizesi

  • Aile/Arkadaş Ziyareti Finlandiya Vizesi

Bu bize türlerinden hangisine başvuracağınız seyahat amacınıza bağlı olarak randevu sırasında belirlenmektedir.

Finlandiya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize başvuru süreci hangi ülke için olursa olsun oldukça karışık ve bir hayli zaman isteyen bir süreçtir. Bu noktada Finlandiya vize başvurusu nasıl yapılır? ve bu başvuru süreci için takip nasıl işler? gibi sorularınız için Vize Portalı olarak sizlere hizmet vermekte olan danışmanlarımız sayesinde hem de detaylı olarak bilgi sahibi olabilir hem de bu süreçte size sağladığımız desteklerden faydalanabilirsiniz.

Özellikle Finlandiya vize başvurusu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının online randevu sistemi üzerinden hangi amaçla seyahat düzenleneceğine bağlı olarak belirlediği vize türünü geçmesi ve bu sistemde yer alan online başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak çıktısını alması gerekmektedir.

Daha sonra kişinin randevu gününden önce Finlandiya vize ücreti ödemesini yapması ve konsolosluk tarafından kendisinden talep edilen belgelerin içerisine hem başvuru formunu hem de dekontu eklemesi gerekmektedir.

Finlandiya vize başvurusu Finlandiya diplomatik temsilcileri tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezlerine yapılmakta daha sonra bu başvurular Finlandiya konsolosluğuna iletilerek konsolosluktan onay beklenmektedir.

Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Vize başvurularında başvuru sahiplerinden konsolosluklar tarafından birtakım belgeler talep edilmektedir. Bu belgeler sayesinde başvuru yapacak olan kişinin ülke seyahati için herhangi bir engelin bulunup bulunmadığı tespit edilmekte ve gerekli şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmektedir.

Bu durumda incelenen belgeler doğrultusunda kişinin Finlandiya ziyareti için herhangi bir engelinin bulunmaması durumunda vize başvurusu onaylanmaktadır. Finlandiya vizesi için gerekli evraklar şöyle sıralanabilir;

  • Seyahat bitiş tarihinden sonra en az 6 ay kadar geçerli ve en az 2 sayfası boş olan bordo pasaport

  • Fotoğraf

  • Finlandiya vize başvuru formu

  • Varsa kira geliri, araç ruhsatı ve tapu gibi belgeler

  • Finlandiya vize ücreti dekontu

  • Otel ve uçak rezervasyonları

  • Son 3 aya ait banka hesap bilgileri ve hareketleri

  • Sağlık sigortası

  • Seyahat sigortası

  • Tam bu kâğıtta nüfus kayıt örneği

  • Varsa eski pasaport fotokopisi

Finlandiya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Finlandiya vizesi kaç günde çıkar? sorusu Finlandiya vize başvurusu için randevu alacak olan kişiler tarafından sık sık araştırılmaktadır. Bu noktada seyahat süresinde herhangi bir aksaklık söz konusu olmaması için kişilerin mutlaka başvuru sonucunun sonuçlanma süresinden bir süre önce başvuruda bulunması gerekmektedir.

Eksik belge teslim edilmemesi veya resmî tatillere denk gelinmemesi gibi durumlarda ortalama olarak 15 gün içerisinde vize işlemleri tamamlanmaktadır. Ancak konsolosluklarda meydana gelebilecek yorgunluklara ve birtakım aksiliklere bağlı olarak planlanan seyahat tarihinden en az 1 ay öncesinde başvuru yapmak gerekmektedir.

Finlandiya Vize Ücreti

Başvurularda en önemli belgeler içerisinde vize harç ücretlerinin dekontları yer almaktadır. Finlandiya vize ücreti 0 ila 6 yaş arası için ücretsiz, 6 ila 11 yaş arası çocuklar için 40 € 11 yaş ve üzeri yetişkinler için ise 80 € olarak belirlenmiştir.

Bu ücretler her yıl Finlandiya Konsolosluğu tarafından belirlenerek vize merkezlerine veya acentalara iletilmektedir. Bu ücretler vize başvuruları için ödenmesi gereken harç ücretleri olmakta bunun yanı sıra danışmanlık hizmeti ve belgeler için ek ücretler talep edilebilmektedir.

Bu durumda Finlandiya vize ücreti hakkında en detaylı bilgiye vizeportali.com web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Finlandiya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından schengen vizesiyle Finlandiya seyahati düzenlenecek olan kişilerin mutlaka Finlandiya vize randevusu almasa gerekmektedir.

Schengen vize başvurusu için biyometrik veriler alınmakta yani kişilerin parmak izi kaydı tutulmaktadır. Bu nedenle parmak izi kaydı dolmuş schengen vizesi sahipleri yeniden randevu alarak Parmak izi kayıtlarını yenilemeleri gerekmektedir.

Finlandiya Online Vize Başvuru Formu Nedir?

Vize başvuruları için konsolosluklarının resmi sitelerinden alınan randevular sırasında Finlandiya online vize başvuru formu başvuruda bulunacak olan kişilerin karşısına çıkmaktadır.

Başvuru formlarının elektronik ortamda doldurulması gerekmekte bu nedenle de elle doldurulmuş kâğıt formlar kabul edilmemektedir.

Bu formül içerisinde yer alan tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması ve daha sonra elektronik ortamda doldurulmuş formun çıktısının alınması gerekmektedir.

Online vize başvuru formlarının geçerlilik süresi 9 gündür. Bu nedenle vize randevunuzdan en erken 9 gün önce bu formu doldurmanız gerekmektedir.

Başvuru formunun dolu kurulması sırasında Vize Portal olarak sağladığımız danışmanlıklar ile formun ne şekilde ve nasıl doldurulması gerektiği konusunda sizlere yardımcı olmakta d vize başvuru sürecinizi yakından takip etmekteyiz.

Finlandiya Vizesi Özellikleri Nelerdir?

Schengen ülkeleri arasında yer alan Finlandiya’ya Schengen vizesi ile kısa süreli seyahat düzenlemek mümkündür. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nden Finlandiya seyahati düzenleyecek olan vatandaşların Finlandiya konsolosluğuna schengen vizesi için başvuru yapması gerekmektedir.

schengen Vize başvuruları için seyahat düzenleyecek olan kişiler Finlandiya Büyükelçiliğine veya Finlandiya konsolosluğuna başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Finlandiya schengen vizesiyle Avusturya, Belçika, Danimarka, İsveç, İsviçre, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Estonya,Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve İspanya ülkelerine transit olarak seyahat etmek mümkündür.

Finlandiya Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Finlandiya vizesi başvuru şartları içerisinde bu arada pasaport sahibi olan kişilerin pasaportlarının 10 yıldan eski olmaması ve seyahat bitiminden sonra 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Aynı zamanda vizenin basın olabilmesi için pasaportun en az 2 sayfasının boş olması önemlidir.

Bunun yanı sıra 18 yaşından küçük kişiler için vize başvurusunda bulunurken hem anneden hem de babadan noter onaylı izin belgesi denmektedir.

Son olarak vize başvurusunda bulunacak olan kişinin online olarak randevu almış olması ve randevu sırasında karşısına çıkan vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurması gerekmektedir.