Amerika Vizesi

Amerika vizesi nasıl alınır? 50 eyalet ve bir federal bölgeden meydana gelen Amerika Birleşik Devletleri Federal Anayasa Cumhuriyetidir. Kuzeyinde Kanada, güneyinde ise Meksika ile komşudur. Büyük Okyanus ve Karayiplerde de toprağı olması sebebiyle deniz aşırı toprakları vardır.

Amerika Birleşik Devletleri her yıl çok sayıda turisti kendine çekmektedir. İnsanlar iş, turizm, eğitim gibi sebepler ile ülkeye girmek isteyebilir. Ancak bunun için zorunlu olarak vize almaları gerekir. Diplomatik, hizmet, umumi ve hususi pasaport sahipleri vize başvurusu gerçekleştirmelidir.

Bu işlemleri yapmak istiyorsanız konsolosluğuna gitmeniz gerekmektedir. Ancak söz konusu kurumlar tarafından yetkilendirilmiş olan danışmanlık firmaları da vardır. Amerika vize randevusu buradan da alınabilir. Böylece daha kısa sürede vize işlemleri yapılabilir. Vize Portalı başından sonuna kadar tüm prosedürleri takip ederek size yardımcı olmaktadır.

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvurusu yapmak isteyen kişiler, öncesinde başvuruların kaç gün sürdüğünü doğal olarak merak etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecekseniz, vize türü ne olursa olsun 15 gün içerisinde çıkartılmaktadır. Ardından kişiler teslim alabilir; ancak dikkat edilmesi tavsiye edilir.

Zira konsolosluğa yapılan başvurular çok fazla ise, resmi tatiller araya girmişse 15 günlük süre uzayabilir. Eğer uçuş tarihine çok az bir zaman kalmışsa bu durum problemlere yol açabilir.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vize başvurusu farklı vize türlerine yapılabilir. Kişiler seyahat amaçları ne ise buna yönelik bir tane seçmelidir. Zira yanlış bir vize türünün seçilmesi, başvurunun reddedilmesine neden olabilir. Bu da vize alma sürecini uzatan bir etmendir. Amerika Birleşik Devletlerinin sunduğu birçok vize olup şöyledir

  1. Ziyaretçi Vizeleri: ABD ziyaretçi vizeleri, Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret etmek için en fazla altı aylığına gitmek isteyenlere verilir. İş ziyaretleri için B1 vizesi. Turizm ziyaretçileri için B2 vizeleri vardır.

  2. Öğrenci Vizeleri: F ve M vizeleri akademik ve mesleki amaçlar içindir. Okula ve eğitim alanına bağlı olarak F1 veya M1 vizesi alınmalıdır. Bunun dışında F2 vizesi de F1 vizesine sahip kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişileri kapsar.

  3. Değişim Programı Vizesi: Değişim ziyaretçisi vizeleri olarak da bilinir. Amerika Birleşik Devletleri’nde değişim programlarına, uygulamalı eğitime ve istihdama katılanlara sunulan bir vizedir. J1 ve Q olmak üzere ikiye ayrılır.

  4. H1B Vizesi: Son derece uzmanlaşmış alanlarda istihdam edilmiş kişiler içindir.

  5. H1B1 Vizesi: Şili ve Singapur vatandaşları içindir.

  6. H-2A Vizesi: ABD’nin bir tür çıkarı olduğu seçilmiş ülkelerdeki geçici tarım işçilerine verilir.

  7. H-2B Vizesi: Tarım dışı işlerde çalışan diğer mevsimlik geçici işçilere verilir.

  8. H-3 Vizesi: Eğitim ve öğretim olanaklarından yararlanmak isteyenler tarafından elde edilir.

  9. L1 Vizesi: Şirket içi yöneticilere veya yöneticilere verilir.

  10. Vizesi: Sanat, Bilim, İşletme, Eğitim veya Atletizm alanlarında olağanüstü bir yeteneğe sahip olan ve uzmanlık alanlarında geçici olarak çalışmak isteyen kişiler içindir. Kendi içinde O1-O2-O3 olarak ayrılır

  11. P Vizesi: Sporculara ve antrenör takımlarına verilir.

  12. R1 Vize: ABD’de dini işlerde çalışmak isteyen Geçici Din Görevlilerini kapsar.

  13. E1 Vizesi: Anlaşmalı tüccar vizesidir.

  14. E2 Vizesi: Anlaşma yatırımcı vizesidir.

Bunların dışında farklı vize türleri de vardır. Amerika vize randevusu alınınca bunların herhangi birine başvuru yapılabilir. Bunların tümünü detaylı bir şekilde hakim olmak, seyahatinize en uygun olanı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Eğer danışmanlık firmasından yardım alırsanız amacınıza en uygun vizeyi öğrenebilir, başvuru işlemlerini de buna göre kısa sürede hiçbir zorluk olmaksızın yapabilirsiniz. Tüm evrakları zamanında tamamlayabilir, kısa sürede vize alabilirsiniz.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar Neler?

Amerika vize randevusu alınması ardından kişilerin gerekli belgeleri eksiksiz hazırlaması gerekir. Zira bir hata veya yanlışlık olursa süreç uzayacaktır. Bunları önlemek için evrakların bilinmesi önerilir. Ana hatlarıyla temel olanlar şöyledir;

  1. Minimum 6 ay geçerliliği olan pasaport

  2. Bulunuyorsa eski pasaport

  3. 2 tane arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf

  4. Otel ve uçak rezervasyon bilgileri

  5. Banka hesap cüzdanı, araç ruhsatı gibi maddi gelir durumunu gösteren evraklar

  6. Ticari ziyaretçiler için varsa davetiye, yoksa durumu açıklayan evraklar

  7. Davet ile gelen ziyaretçiler için davet mektubu, davet edenin kimliği

  8. Vize başvuru formu

Bu belgelerin dışında bir takım ekstra olanlar da vardır. Amerika vize başvurusu sorunsuz olması için bunlar da bilinmelidir. Eğer çalışıyorsanız evraklar şöyledir;

  1. Antetli kağıda yazılmış dilekçe

  2. İmza sirküleri

  3. Vergi levhası fotokopisi

  4. Son 6 ay içinde alınan faaliyet belgesi

  5. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

Çalışanlar için de bunlar geçerlidir. Ekstra olarak aşağıdaki iki belgeyi de sağlamaları gerekir;

  1. Sigortalı işe giriş bildirgesi

  2. Son 3 aylık maaş bordrosu

Öğrenciler kapalı zarfta alınan transkript, 18 yaş doldurulmamışsa muvafaatname, ebeveyn durumuna göre gerekli evraklar ve öğrenci belgesini de hazırlamalıdır. Vize işlemlerinin sorunsuz devam etmesini istiyorsanız, Vize Portalı size aradığınız çözümleri sunmaktadır.

Amerika Vize Ücreti Ne Kadar?

Her ülkenin vize başvurusunda ödenen bir ücret vardır. Bu nedenle insanlar öncesinde ne kadar ödeyeceklerini de düşünmektedir. Amerika vize ücreti bazı türler için aşağıda olduğu gibidir;

  1. Turizm Vizesi: 160 USD

  2. Amerika F1 Vizesi: 160 USD

  3. Nafta Vizesi: 160 USD

  4. E1 Anlaşmalı Tüccar Vizesi: 205 USD

  5. E2 Anlaşmalı Yatırımcı Vizesi: 205 USD

  6. ABD Vatandaşı Nişanlısı ya da Eşi Vizesi: 265 USD

  7. Geçici işçi, çalışan ve stajyer vizesi: 190 USD

  8. Sporcu, sanatçı ve gösterici vizesi: 190 USD

  9. Dini Görevli Vizesi: 190 USD

  10. Mesleki/Akademik Olmayan Öğrenci Vizesi: 160 USD

  11. Suç Faaliyeti Mağduru Vizesi: 160 USD

  12. Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi: 190 USD

  13. Şirket İçi Transfer Vize: 190 USD

  14. Olağanüstü Yetenek Vizesi: 190 USD

  15. Basın Mensubu veya Gazeteci Vizesi: 160 USD

Amerika vize ücreti görülebileceği üzere tiplere göre değişmektedir. Eğer hatalı bir başvuru yaparsanız ve başvuru ret edilirse ödediğiniz para geri verilmeyebilir. Bu nedenle kişilerin dikkatli olması gerekir. Ayrıca bu durumda tekrar başvuru yapsanız bile yine para ödemeniz istenebilir.

Eğer danışmanlık hizmeti alırsanız, vize başvurusu sürecini daha başarılı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Amerika Vizesi Nereden Alınır?

Amerika Birleşik Devletlerine gitmek istiyorsanız, ülkenin konsolosluğuna ya da baş konsolosluğuna gidebilirsiniz. Ancak sadece bununla sınırlı olmadan danışmanlık firmalarını da tercih edebilirsiniz. Zira söz konusu kurumlar danışmanlık firmalarını konu hakkında yetkilendirebilmektedir.

Başvuru işlemlerini daha kısa sürede yapmak, gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve hiçbir problem yaşanmamasını sağlamak istiyorsanız, Amerika vize randevusu için profesyonel bir danışmanlık firmasını seçmek oldukça önemlidir.

Vize Portalı süreci son anına kadar takip ederek vize almak isteyen kişilere yardım etmektedir. Eğer konu hakkında bizimle iletişime geçerseniz hem ayrıntılı bilgi alabilir hem de Amerika vize randevusu hemen alabilirsiniz.